Zamieszczone przez kowal 2002
[O2] Szukam kogoś kto zakoduje licznik
Zwiń
X
-
->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
-
-
Zaktualizowałem listę liczników.
W zeszły piątek dotarł do mnie licznik, który teoretycznie (wg. ETKA) powinien pasować do mojego auta.
W niedziele sprawdziłem go czy świeci i owszem zaświecił, ale dodatkowo wywalił całe długie kodowanie z pompy ABSu. :twisted:
Ot taki niewinny żart ze strony fabryki :wink:
Mam nadzieję, że jeszcze przed Świętami (czyli w piątek) uda się ten licznik zakodować w ASO.Pozdrawiam,
Grzesiek
Była: O2@MY07@BXE / O2FL@MY10@BXE
Jest: O3@MY13@CHPA / B7@MY12@CFFB
Bartek "Dedon" 05.06.1988 - 07.08.2011[*]
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez DeoDIESEL:
:arrow: do 28.05.2006:
1Z0 920 842 D - AZV, BJB, BKC, BXE, BKD, BMM
:arrow: od 29.05.2006 do 25.05.2008:
1Z0 920 842 D - AZV, BJB, BKC, BXE, BKD, BMM
1Z0 920 842 E - BMN
:arrow: od 26.05.2008:
1Z0 920 842 H - AZV, BJB, BKC, BXE, BKD, BMM
1Z0 920 842 J - CEGA
Komentarz
-
-
maxpaynemm sprawdź na tej stronie http://www.vagauto.com/mainclass.php. Nie wiem na ile można zaufać danym po podaniu VIN ale mi wyszło:
Model Designation octavia ambiente
Model OCT
Date of production 14.04.2008
Model year 2008
Sales type 1Z3264
Engine code BXE
Transmission code JCR
Axle drive 5S
Interior trim code BK
Roof color 8E
Exterior color / Paint Code 8E / A7W
i teraz sam nie wiem bo mam licznik 1Z0 920 842 H z już zdjętym PINem ale czy zagra z moją octavką
Komentarz
-
-
Obelix5,
Moja jest z 19.08.2008
Zamieszczone przez Obelix5i teraz sam nie wiem bo mam licznik 1Z0 920 842 H z już zdjętym PINem
Daj znać jak coś
[ Dodano: Sro 20 Kwi, 11 21:55 ]
Obelix5, jak by co to ja aktualnie posiadam wersję D więc możemy się wymienić
Komentarz
-
-
maxpaynemm, ogólnie nie ma problemu z zamianą jeżeli mój nie zechce się zintegrować.
Mi będzie wymieniał Robert ze Śląska więc dopiero w maju pojadę do niego. Z tego co mówił licznik powinien zabanglać ale okaże się jak zostanie włożony do mojego samochodu.
Ciekaw jestem jakie dokładnie są różnice pomiędzy wersją D a wersją H.
Komentarz
-
-
Czyli wygląda na to że się to sprawdza. Zarówno Obelix5 jak i Dzida mają autka w których powinien zadziałać licznik D a u mnie H.
Zamieszczone przez DzidaU mnie zegary zaskoczyły, więc u Ciebie też powinny, pomimo innego iż są to zegary z oznaczeniem H.
No mimo wszystko życzę udanej próby :|
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez DeoU mnie dziś zagościł Maxi :szeroki_usmiech
Jakby ktoś potrzebował licznik z końcówką 843 G to mam taki na zbyciu :wink:
Sorka za tyle pytań Pozdrawiam
Komentarz
-
-
maxpaynemm, kodowałem w ASO, nie miałem PINU a licznik dobrałem według ETKI i poszło bez problemu. Poprzedni licznik z końcówką G nie chciał przepisać immo do kluczyka.
Koszt wymiany z kodowaniem to ok. 150PLN (po rabatach dla OCP)Pozdrawiam,
Grzesiek
Była: O2@MY07@BXE / O2FL@MY10@BXE
Jest: O3@MY13@CHPA / B7@MY12@CFFB
Bartek "Dedon" 05.06.1988 - 07.08.2011[*]
Komentarz
-
-
Możesz napisaćjak zrobiłeś to bez PINu z nowego licznkika?Komfortowie kierunkowskazy - włączasz 1 a miga 3x
Emulator czujnika poziomu oleju G266
Napraw sterowników AIRBAG
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Deoagrala, kodowałem w ASO i to oni ściągnęli PIN do szafy :wink:
Ktoś wcześniej napisał że samym VCDSem nie da rady.Komfortowie kierunkowskazy - włączasz 1 a miga 3x
Emulator czujnika poziomu oleju G266
Napraw sterowników AIRBAG
Komentarz
-
-
Mam komplet gratów (leży i się kurzy), stwierdziłem że skoro mam urlop to podjadę do ASO i zapytam czy chcą zarobić.
Uuuu, Panie- nie da się. Zacznijmy od tego, że ma Pan wersję Absolutnie Brak Niczego (Mint- wiem, nie trzeba mnie naprowadzać). Trzeba wymienić instalację elektryczną, moduł komfortu, sterownik silnika a i tak nie wiadomo czy części które mam będą pasowały. Jak kupiłbym na miejscu to byłoby inaczej.
Na odchodne dostałem radę, żeby wszystkie części z powrotem wstawić na Allegro.
Normalnie pieprzeni wymieniacze :roll:It doesn't matter what we're losing
It only matters what we're going to find!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez tomilMam komplet gratów (leży i się kurzy), stwierdziłem że skoro mam urlop to podjadę do ASO i zapytam czy chcą zarobić.
Uuuu, Panie- nie da się. Zacznijmy od tego, że ma Pan wersję Absolutnie Brak Niczego (Mint- wiem, nie trzeba mnie naprowadzać). Trzeba wymienić instalację elektryczną, moduł komfortu, sterownik silnika a i tak nie wiadomo czy części które mam będą pasowały. Jak kupiłbym na miejscu to byłoby inaczej.
Na odchodne dostałem radę, żeby wszystkie części z powrotem wstawić na Allegro.
Normalnie pieprzeni wymieniacze :roll:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez maxpaynemmgdzie tacy specjalisci pracuja
Zamieszczone przez maxpaynemmCzytałeś watek?? Sprawdzałeś sobie czy masz właściwy licznik??
Zamieszczone przez piotrek_osbyło im podać link do forum OCP - zeby sie troszku podszkolili......It doesn't matter what we're losing
It only matters what we're going to find!
Komentarz
-
Komentarz